Предстои сливането на две болници в Национален комплексен център по онкология“.

...
Предстои сливането на две болници в Национален комплексен център по онкология“.
Коментари Харесай

Здравният министър: Предстои сливането на две болници в Национален център по онкология

„ Предстои  сливането на две лечебни заведения в Национален сложен център по онкология “ . Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето проф.  Христо Хинков . Той взе участие в публичен конгрес, на който се разисква Националният проект за битка с рака.

„ Административно ще бъде сливането на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология и Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести, само че това се оказа много сложен развой “, сподели още Хинков.

Министърът напомни, че е заварил доста  фрагментирана здравна система . Сега напъните ни са ориентирани да обединим разнообразни структури и лечебни заведения в по-големи, с цел да имаме по-голяма успеваемост, добави той. В бъдещия Национален сложен център по онкология ще бъде и Националният раков указател, който ще бъде осъвременен.

„ Основната ни задача е де преодолеем фрагментацията на медицинските услуги и да обвържем ранното разкриване с лекуването и следенето на резултата от лекуването “, уточни още той. „ Влагаме доста средства за най-съвременните лекарства, предопределени за лекуване на онкологични болести, само че казусът е, че ранното разкриване към момента не е на задоволително равнище, защото това касае и мрежата на общопрактикуващите лекари, и мрежата на комплексните онкологични центрове, касае настройката на жителите да вървят на  профилактични прегледи „, добави министърът.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР